Jump to content
  • Откройте аккаунт на Диспуте за 5 минут

    Продаете недвижимость, машину, телефон, одежду?  Тысячи  просмотров ежедневно на dispute.az  помогут вам. Бесплатная доска обьявлений.

Azərbaycanın milli mətbəxi


Recommended Posts

))) Niyə ki, xəmir dadı verir )) İri düşbərənin içinə iri də ət qoyursan da.
Xarici görünüşü düzdü gəşəng olur amma nə bilim, mənim üçün heç bir fərqi yoxdu ))

Yeri gəlmişkən düşbərə bir-iki gün bişirilməmiş vəziyyətdə qalanda dadlı olur, xingal da həmçinin. Xəmir qalır bərkiyir, xüsusi dad əməmlə gəlir deyəsən.

P.S. mən axı diyetadayam :(

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 607
  • Created
  • Last Reply

[quote name='Pari***' timestamp='1289367100' post='7669836']
Bizdə də 20 düşbərə yerləşməlidir həmişə özüm sayıram)))Dadına təsiri yoxduree amma yemək süfrəyə gələndə dadmamışdan qabaq onun görünüşü iştah gəlməsinə təsir edir axı))))Biz balaca olanda bir düşbərənin içinə noxud qoyurdu mamam o düşbərə kimə düşsəydi guya o xoşbəxt olur))))O noxuda görə bütün düşbərəni yeyib qurtarırdıq bacımla)))
[/quote]
Bizdə də ata nənəm düşbərəni çox balaca edirdi,düzü br qaşığa 20-sinin yerləşməsini bilmirəm,amma çox incə,əla alınırdı.Qazanın içinə isə bir düşbərəni böyük düzəldib qoyardı.Kimə düşdüsə o dövlətli olacaq deyirdi..Amma düşbərənin içində qara lobya olmasa dadlı olmur,bir də yeyərkən üstünə nar,olmasa azca sirkə tökürük..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Гулливер' timestamp='1289368490' post='7669968']
Bizdə də ata nənəm düşbərəni çox balaca edirdi,düzü br qaşığa 20-sinin yerləşməsini bilmirəm,amma çox incə,əla alınırdı.Qazanın içinə isə bir düşbərəni böyük düzəldib qoyardı.Kimə düşdüsə o dövlətli olacaq deyirdi..[b]Amma düşbərənin içində qara lobya olmasa dadlı olmur[/b],bir də yeyərkən üstünə nar,olmasa azca sirkə tökürük..
[/quote]
Düzünü desəm düşbərənin qara lobya ilə yeyilməsini heç eşitməmişəm prob eləmək olar)) Biz nar yox sirkəylə yeyirik.Narla da dadlı olar amma turş narla.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Гулливер' timestamp='1289368490' post='7669968']
Bizdə də ata nənəm düşbərəni çox balaca edirdi,düzü br qaşığa 20-sinin yerləşməsini bilmirəm,amma çox incə,əla alınırdı.Qazanın içinə isə bir düşbərəni böyük düzəldib qoyardı.Kimə düşdüsə o [b]dövlətli olacaq [/b]deyirdi..Amma düşbərənin içində qara lobya olmasa dadlı olmur,bir də yeyərkən üstünə nar,olmasa azca sirkə tökürük..
[/quote]

[font="Arial"]Deməli xırda düşbərə kasıbçılıqla elaqəli olub nə vaxtsa :) Ola bilər müharibə dövründə məsələn. Nə bilim bu sözə görə nəsə belə fikirləşdim. [/font]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='nikowka' timestamp='1289767147' post='7699375']
men bir defe yazmiwdim..ona siyiq da deyirler..esas emenkomenchi deyilen goyertiden olur..ama ispanaq ve diger goyertilerin qariwigindan da hazilranir..
[/quote]

Təşəkkürlər :)

Link to comment
Share on other sites

Görürəm burada xəmir xörəklərinin həvəskarları çoxdur :rolleyes: Bir xəmir xorəyi də yadıma düşdü, bu yeməyi Qax rayonunda yemişdim, ona deyəsən "sülhülü" deyirlər, xəmirdən və qurudulmuş ətdən hazırlanır, çox xoşuma gəlmişdi :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1288570578' post='7614721']
Siz lap qaydayla, edeb erkanla nece olur ondan danishdiz :D
Duzuna qalanda dolma bishiranda orada bir maskuraliq su gormuram hec vaxt, ola bilar bishirilmadan asilidir.

Duzdur qonaq uchun bishiranda chalishir balaca kvadratlar kassin ama o qadar da alinmir.

Umumiyyatla man bu chikkish, chikkish etmayin menasini anlamiram, dada tasiri o qadar da olmur manca)))
[/quote]
Bakida dolmanin suyunu saxlarilar. Qarabag zonasinda ise mutleq yaga dushmelidi. Su tedricen chekilir ve qazanin dibinde yashili yag qalir. Bele dolmanin dadi tam bashqa olur

Link to comment
Share on other sites

[quote name='gagulya' timestamp='1288596354' post='7615653']
 Gözəl mövzudur, bizim zonanın (Qarabağın) bir yeməyi var, boyanalı aş, bakılılar ona şüyüdlü aş deyirlər, amma əslində biz tərəflərdə onu boyana göyərtisi ilə bişirirlər.. Boyana əslində şüyüddən az fərqlidir, fərqi ondadır ki, yabanı bitkidir, yəni öz-özünə bitir, və şüyüdün "dikiy" formasıdır, amma daha ətirlidir.... bit də İmişli zonasının, ümumiyyətlə bütün tərəkəmələrin xörəklərini xoşlayıram, ələxsus buğlamalarını ....  Ümumiyyətlə Azərbaycan mətbəxi dünyanın ən zəngin mətbəxlərindəndir, hər zonanın da özünə məxsus xörəkləri var..... Məsələn, Cəbrayılda bir Quycaq kəndi var, oranın camaatı ildə bir dəfə əmək bayramını qeyd edirlər, və hır kəs evində nə varsa onu gətirir, və gətirilən şeylər bir qazanda bişir .... Mən prob snimat etmemişəm, amma mənə maraqlı olardı belə xörəyin dadı necə olur )))))    
[/quote]
Boyana reklamazapreshenada raziyanedi. Biz onu yashil vaxti boyanali ash uchun istifade edirik, quruduqdan sonra ise toxumlarini raziyane kimi.

Dogru deyirsiz, boyana ile bishen plov daha etirli ve dadli olur

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1290068879' post='7715702']
Bakida dolmanin suyunu saxlarilar. Qarabag zonasinda ise mutleq yaga dushmelidi. Su tedricen chekilir ve qazanin dibinde yashili yag qalir. Bele dolmanin dadi tam bashqa olur
[/quote]

Düzdü dolmanın suyu qalır axırda ama 1 maskuralıq olmur. Hər kəsin öz nimçəsinə biraz su tökülür və onu da çörəklə yeyirik. Çox sevirəm dolmanın suyunu, dadlı olur. Əsasən təzə yarpağın dolması əla olur turşməzə və o turşməzə yarpağ dadı suyada çıxır, çox ləzzərli olur.
Yağlı dolmadan xoşum gəlmir. Qoyun ətindən dolmanı sevmirəm ama mal ətiynən qarışıq olanda və yaxud mal atinə biraz qoyun piyi qatanda ləzzətli olur.
Siz özünüz haradansız? Deyəsən Qarabağlısız?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290074196' post='7716335']
Düzdü dolmanın suyu qalır axırda ama 1 maskuralıq olmur. Hər kəsin öz nimçəsinə biraz su tökülür və onu da çörəklə yeyirik. Çox sevirəm dolmanın suyunu, dadlı olur. Əsasən təzə yarpağın dolması əla olur turşməzə və o turşməzə yarpağ dadı suyada çıxır, çox ləzzərli olur.
Yağlı dolmadan xoşum gəlmir. Qoyun ətindən dolmanı sevmirəm ama mal ətiynən qarışıq olanda və yaxud mal atinə biraz qoyun piyi qatanda ləzzətli olur.
Siz özünüz haradansız? Deyəsən Qarabağlısız?
[/quote]
Qarabagliyam :) Amma anam Bakida dogulub boyuyub. Burda deyirler ki zonalara bolmeyin, ama unudurlar ki her zonanin oz yemeyi var, umumi yemekleri chixsaq. Herden bu yemekleri de tam Bakinin adina chixirlar. Meselen, bir defe bir bakili xanim, ish yoldashim, Qarabaglilarin yemek bishire bilmediklerini, qonaq qarshilaya bilmediklerini soyledi. Chox teeccub etdim. O menim Qarabagli oldugumu bilmirdi, sohbet umumi gedirdi. Men ushaqliqdan ailede gormushem ki qapiya gelen her bir adami yedizdirmemish yola salmazdilar. Hetta hazir yemek olmadigi halda deyirdiler ki bu deqiqe bishib e oturun bir tike chorek yeyin. Qonaq chay ichene kimi yemek hazir olurdu. Hemin xanimin sozu berk tutmushdu meni. Ish o yere chatdi ki yarishasi olduq. Eyni yemeyi bishirmeli idik "yarpaq dolmasi". Evvel o bishirib getirdi. Sozum yoxdu, dadli idi, chox iri olsa da (o qeder iri idi ki achigi bichaqla kesirdik). Sonra men apardim. Qarabaglilar dolmani xirda bukurler ) Ishde beyenildi ve hami qarabag dolmasinin daha dadli oldugunu soyledi. Nezere alsaq ki sozugeden xanimin oglu ile hemyashidiq, udmush olmam daha sevincli idi ))

Link to comment
Share on other sites

)) o bakılı xanım yemək bişirə bilmir :D və ümumiyyətlə biraz mədəniyyətsizdir ki, elə bir söz deyib.

Vallah belə tərif kimi çıxmasın ama anamın dolması çox dadlı olur)) əsasən də yeni yarpaqlardan bişirilmiş. Deməzdim ki balaca bükür ama normal orta boyunda çıxır. Yeri gəlmişkən yağlı domanı evdə bir mən sevmirəm, anamgilin çox xoşu gəlir və dolmanı bəzən yağa düşənə gədər saxlayırlar.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290077138' post='7716723']
)) o bakılı xanım yemək bişirə bilmir :D və ümumiyyətlə biraz mədəniyyətsizdir ki, elə bir söz deyib.

Vallah belə tərif kimi çıxmasın ama anamın dolması çox dadlı olur)) əsasən də yeni yarpaqlardan bişirilmiş. Deməzdim ki balaca bükür ama normal orta boyunda çıxır. Yeri gəlmişkən yağlı domanı evdə bir mən sevmirəm, anamgilin çox xoşu gəlir və dolmanı bəzən yağa düşənə gədər saxlayırlar.
[/quote]
Men de yaga dushenecen gozleyirem. Ozu de adi qazanda deyil, nenemin mis dolma qazaninda bishirirem :) Tesevvur edin o qazani ozumle Moskvaya dartib getirmishem :roga:

Link to comment
Share on other sites

Yaza bilerem. Evelik plov dashma kimi bishirilir. Chox asandir. Qazanda su qaynadilir, icherisinde duz ve evelik yarpaqlari atilir. 5 deqiqe qaynatdiqdan sinra duyu elave edilir ve dashma kimi bishirilir. Suyu chekilende kere yagi qatilib deme qoyulur. Sufreye sarimsaq qatiqla verilir.

Zogalli plov da chetin deyil. Duyuu adi qaydada suzulur. Qazana duyunun altina toyuq tikeleri duzulur (tebii ki duzlanmish, istiotlanmish, sarikoklenmish halda). Adi qaydada deme qoyulur. Elave olaraq choxlu sogan doqranilir. Sogan adi xoreklere dogradigimiz kimi xirda dogranilir (hedden artiq xirda da lazim deyil). Zogal tumlardan temizlenir ve qizarmish soganin uzerine elave olunur. bir az vam xodda qovrulur. Nezere alin ki qapaq qoymaq olmaz. Hardasa 5-6 deqiqe sonra bura bir az sarikok, azca duz ve sheker tozu qatilir. Dadi tursha shirin olmalidi. Umumi hazirlanma vaxti maksimum 10 deqiqedir :)

P.S. Yeri gelmishken bunu nar ve ya gilenarla da bishirmek olur.

Link to comment
Share on other sites

oxusun[quote name='Businka' timestamp='1290076600' post='7716649']
Qarabagliyam :) Amma anam Bakida dogulub boyuyub. Burda deyirler ki zonalara bolmeyin, ama unudurlar ki her zonanin oz yemeyi var, umumi yemekleri chixsaq. Herden bu yemekleri de tam Bakinin adina chixirlar. Meselen, bir defe bir bakili xanim, ish yoldashim, Qarabaglilarin yemek bishire bilmediklerini, qonaq qarshilaya bilmediklerini soyledi. Chox teeccub etdim. O menim Qarabagli oldugumu bilmirdi, sohbet umumi gedirdi. Men ushaqliqdan ailede gormushem ki qapiya gelen her bir adami yedizdirmemish yola salmazdilar. Hetta hazir yemek olmadigi halda deyirdiler ki bu deqiqe bishib e oturun bir tike chorek yeyin. Qonaq chay ichene kimi yemek hazir olurdu. Hemin xanimin sozu berk tutmushdu meni. Ish o yere chatdi ki yarishasi olduq. Eyni yemeyi bishirmeli idik "yarpaq dolmasi". Evvel o bishirib getirdi. Sozum yoxdu, dadli idi, chox iri olsa da (o qeder iri idi ki achigi bichaqla kesirdik). Sonra men apardim. Qarabaglilar dolmani xirda bukurler ) Ishde beyenildi ve hami qarabag dolmasinin daha dadli oldugunu soyledi. Nezere alsaq ki sozugeden xanimin oglu ile hemyashidiq, udmush olmam daha sevincli idi ))
[/quote]




Garabagli xanim siz zehmet olmasa o bakili xanima deyin ki,evvel azerbaycan metbexinin tarixini oxusun ve sonra fikir yurutsun garabaglilarin yemek bishirmeyi hagginda.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1290082000' post='7717359']
Garabagli xanim siz zehmet olmasa o bakili xanima deyin ki,evvel azerbaycan metbexinin tarixini oxusun ve sonra fikir yurutsun garabaglilarin yemek bishirmeyi hagginda.
[/quote]
Konfutsi bunu tekce o demeyib ) Bashqa bir xanim biz tereflerde en taninmish yemeyin et qaynatmasi oldugunu demishdi yoldashima )) Ele dunen o eti qaynatdim )) Sogani, goyertisi limon suyu ve dene istiotu ile birge. Chox lezzetli oldugunu soyledi, adini sorushanda dedim hemen o et qaynatmasidi :D

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1290076600' post='7716649']
Qarabagliyam :) Amma anam Bakida dogulub boyuyub. Burda deyirler ki zonalara bolmeyin, ama unudurlar ki her zonanin oz yemeyi var, umumi yemekleri chixsaq. Herden bu yemekleri de tam Bakinin adina chixirlar. Meselen, bir defe bir bakili xanim, ish yoldashim, Qarabaglilarin yemek bishire bilmediklerini, qonaq qarshilaya bilmediklerini soyledi. Chox teeccub etdim. O menim Qarabagli oldugumu bilmirdi, sohbet umumi gedirdi. Men ushaqliqdan ailede gormushem ki qapiya gelen her bir adami yedizdirmemish yola salmazdilar. Hetta hazir yemek olmadigi halda deyirdiler ki bu deqiqe bishib e oturun bir tike chorek yeyin. Qonaq chay ichene kimi yemek hazir olurdu. Hemin xanimin sozu berk tutmushdu meni. Ish o yere chatdi ki yarishasi olduq. Eyni yemeyi bishirmeli idik "yarpaq dolmasi". Evvel o bishirib getirdi. Sozum yoxdu, dadli idi, chox iri olsa da (o qeder iri idi ki achigi bichaqla kesirdik). Sonra men apardim. Qarabaglilar dolmani xirda bukurler ) Ishde beyenildi ve hami qarabag dolmasinin daha dadli oldugunu soyledi. Nezere alsaq ki sozugeden xanimin oglu ile hemyashidiq, udmush olmam daha sevincli idi ))
[/quote]
Mən Bakılı olsamda Qarabağlıların içində bir müddət işləmişəm.Qonaqpərvərliklərinə söz ola bilməz.Qarabağlıların kələm dolmasını da xoşlayıram qeyri -adi özünəməxsus dadı olur.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1290082000' post='7717359']
oxusun
Garabagli xanim siz zehmet olmasa o bakili xanima deyin ki,evvel azerbaycan metbexinin tarixini oxusun ve sonra fikir yurutsun garabaglilarin yemek bishirmeyi hagginda.
[/quote]
Maraqlı gəldi siz zəhmət olmasa məlumat verə bilərsiniz Azərbaycan mətbəxinin tarixindən?

Link to comment
Share on other sites

yuxari sehifede bir istifadeci xanim surfulu haqqinda soruwmuwdu sehv etmiremse..men surfulu biwirmesemde, haqqinda az da olsa melumatim var..surfulu xemir xoreyidir-bayaq qeyd olunub..
bu xoreyin xususiyyeti ondan ibaretdir ki, mexsusi el hereketi rol oynayir..cunki, wehadet barmagi ile kicik xemir hisselerinin uzerinden basilir ve xemir bir forma alir.. xoreyin goruntusunde bu esas rol oynayir(her halda men bu xoreyin ustalarindan uzr isteyirem!)
birde bildiyime gore bu xoreyi qurud adlanan agarti mehsulu ile cox dadli ahengi olurmuw..cunki menim qonwum her il qiw aylarinda mexsusi aile dostlari ucun qurudlu surfullu qonaqligi tewkil edir ))

bax bele ) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Qaxda bizim üçündə bişirmişdilər sülhüllü, dadlı idi. Biraz ərişdə şorbasına bənzəyir. Oradakı qadın dedi ki, bu yemək ləzgilərə aiddir. Bilmirəm nə qədər doğrudur.

Yadımdadı bir yemək verilişində toyuqlu bozbaş adlı bir yemək bişirdilər, azca yadımda qalıb. Yadımnan çıxıb bu yemək hansı zonanya aid idi. Məncə dadlı yemək idi.
Toyuğu bütöv şəkildə gətirirlər və qoyurlar onu çəkilmiş ətin içinə, daha doğrusu ətnən toyuğu örtürlər.

Çox maraqlıdı hansı bölgəmizə aiddir bu yemək.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290105733' post='7719737']
Qaxda bizim üçündə bişirmişdilər sülhüllü, dadlı idi. Biraz ərişdə şorbasına bənzəyir. Oradakı qadın dedi ki, bu yemək ləzgilərə aiddir. Bilmirəm nə qədər doğrudur.

Yadımdadı bir yemək verilişində toyuqlu bozbaş adlı bir yemək bişirdilər, azca yadımda qalıb. Yadımnan çıxıb bu yemək hansı zonanya aid idi. Məncə dadlı yemək idi.
Toyuğu bütöv şəkildə gətirirlər və qoyurlar onu çəkilmiş ətin içinə, daha doğrusu ətnən toyuğu örtürlər.

Çox maraqlıdı hansı bölgəmizə aiddir bu yemək.
[/quote]
Bu kuftedir )) Arzuman kuftesi :)

Bu da resepti

Qoyun əti, ərinmiş yağ , baş soğan , keşniş, sumaq , istiot, duz. Qoyun ətinin bud hissəsindən baş soğanla farsh hazırlanır, duz, istiot vurulur. Farshdan iri küftə hazırlanır, içərisinə bişirilmiş toyuq qoyulur və yumurlanır. Küftə bulyonda zəif Alov üzərində bişirilir.

Link to comment
Share on other sites

Düşbərə (əsasən də, alma sirkəsi ilə), dolma (kələm və alma dolmalarını yox), soyutma, kələfur, qutab (qarın qutabı yox!), çığırtma, xəngəl (həm gürcü, həm azəri), sonra nə bilim, dadlı yeməklər var, adları yadımdan çıxıb, onları da xoşlayıram, bir şərtlə ki, içalatlı, qarınlı, beyinli, başlı və dərili olmasın. Özüm də çox gözəl bişirirəm, mənim yeməyə aid ayrıca fəlsəfəm var.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290107911' post='7719977']
Çox sağ ol Businka, plovların reseptlərinə görə də :loveyouu:

Təmamilə doğrudur, yadıma düşdü adı - Arzuman küftəsi ))

Hansı bölgəyə aid olduğunu bilmirsən?
[/quote]
Buyur bacim :)
Reseptin hansi zonaya aid oldugunu teessuf ki bilmirem, ama bir shey var ki eslinde Arzuman kuftesinin ichine toyuq deyil yumurta qoyurlar. Ashbaz bir az resepti deyishib ))

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1290108194' post='7720006']
Buyur bacim :)
Reseptin hansi zonaya aid oldugunu teessuf ki bilmirem, ama bir shey var ki eslinde Arzuman kuftesinin ichine toyuq deyil yumurta qoyurlar. Ashbaz bir az resepti deyishib ))
[/quote]

Bu gün Qazaxlı bir qızla söhbət edirdim. Soruşdum onlara aid xüsusi bişirilən yemək barədə, nəsə ümumi yeməklər dedi, sonra soruşdu ki, küftənin içinə nə qoyursuz, dedim ki bəs şabalıd və turşu, dedi ki bir qohumları ərə gedəndən sonra evlərində küftə bozbaş bişirib içinə də bişmiş yumurta qoyub. Evdəkilər küftənin içində yumurtanı görüm yeməkdən imtina ediblər və bütün yeməyi bu qıza yedirdiblər ))

Məncə bu arzuman küftəsi dadlı olar ))

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290108767' post='7720076']
Bu gün Qazaxlı bir qızla söhbət edirdim. Soruşdum onlara aid xüsusi bişirilən yemək barədə, nəsə ümumi yeməklər dedi, sonra soruşdu ki, küftənin içinə nə qoyursuz, dedim ki bəs şabalıd və turşu, dedi ki bir qohumları ərə gedəndən sonra evlərində küftə bozbaş bişirib içinə də bişmiş yumurta qoyub. Evdəkilər küftənin içində yumurtanı görüm yeməkdən imtina ediblər və bütün yeməyi bu qıza yedirdiblər ))

Məncə bu arzuman küftəsi dadlı olar ))
[/quote]
Demezdim ki xususi dadlidir. Menim adi kufte daha chox xoshuma gelir. Yemek bishirmek xobbimdir. Her zaman maraqli reseptleri axtarib tapiram, bishirirem. Xoshuma geleni olanda defterime qeyd edirem. Zonalarimiza, elece de xarici metbexe aid olan reseptleri toplayiram. Deyim ki her zonanin bir shah yemeyi olur. En chox teeccublendiren ise lezgilerdir. Onlarda metbex daha rengarengdir

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1290110366' post='7720223']
Demezdim ki xususi dadlidir. Menim adi kufte daha chox xoshuma gelir. Yemek bishirmek xobbimdir. Her zaman maraqli reseptleri axtarib tapiram, bishirirem. Xoshuma geleni olanda defterime qeyd edirem. Zonalarimiza, elece de xarici metbexe aid olan reseptleri toplayiram. Deyim ki her zonanin bir shah yemeyi olur. En chox teeccublendiren ise lezgilerdir. Onlarda metbex daha rengarengdir.
[/quote]

Sən bu yeməyi hazırlamısan? Nəsə bişirildiyi zaman mənə dadlı gəldi.
Adi küftə bişirəndə içinə nə qoyursan?

Link to comment
Share on other sites

Garabag zonasinda ispanag cixirtmasi adlanan bir xorek bishirirler.Cox dadli olur.Yaz vaxti ise xususi bir dada ve etire malik olur.Ozude ki,gatigla yeyilir,kimi sarimsagla kimi ise onsuz.Belke de bashga bolgelerde de bishirilir,ancag men tekce Garabagda rast gelmishem.Sonra bir de kelle-paca hagginda demek isteyirem.Kim ne deyirse-desin onu garabaglilar kimi dadli hec bir bolgrde dadli bishire bilmirler.Men cox yerde kelle-paca dadina baxmisham,ancag onlarda bashga bir dadda olur.
P.S. Men garabagli deyilem...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1290108194' post='7720006']
Buyur bacim :)
Reseptin hansi zonaya aid oldugunu teessuf ki bilmirem, ama bir shey var ki eslinde Arzuman kuftesinin ichine toyuq deyil yumurta qoyurlar. Ashbaz bir az resepti deyishib ))
[/quote]
Amma mən nənəmdən eşitmişəm arzuman kuftesi çox böyük olur, içinə də bütöv toyuq qoyulur. Düzdür yeməmişəm (gərək nənəmə deyim bişirsin))) amma deyilənə görə çox dadlı olur. Eşitdiyimə görə onu rəhmətlik Nəsibə Zeynalova çox dadlı bişirirmiş (tanıyanlardan)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290112751' post='7720459']
Sən bu yeməyi hazırlamısan? Nəsə bişirildiyi zaman mənə dadlı gəldi.
Adi küftə bişirəndə içinə nə qoyursan?
[/quote]
Ozum hazirlamamisham. Yemishem amma. Mence dadindan chox gorunushu qeshengdi.

Yeri gelmishken shah plovun da adi chekilmeyib. Onun dadi da gorunushu de chox yaxshidir

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Pari***' timestamp='1290143559' post='7721278']
Amma mən nənəmdən eşitmişəm arzuman kuftesi çox böyük olur, içinə də bütöv toyuq qoyulur. Düzdür yeməmişəm (gərək nənəmə deyim bişirsin))) amma deyilənə görə çox dadlı olur. Eşitdiyimə görə onu rəhmətlik Nəsibə Zeynalova çox dadlı bişirirmiş (tanıyanlardan)
[/quote]

Arzuman kuftesi ucun 2,5 kg et mashinida cekilmish mal eti goturulur.Tenzif(marli)bir nece gat gatlanir.Hemin farsh 4-5 mm galinliginda tenzif uzerinde yayilir.700-800 g-lig toyugun icerisi doldurulur.Bezi yerlerde onun icerisi shabalid,albuxara ile doldurulur(esasen Bakida),bezi yerlerde toyugun icerisine yumurta goyurlar,bezi yerlerde ise onun icerisine serce yerleshdirirler.Sonra toyug tenzif uzerine yayilmish farshin uzerine goyulur.Tenzifin kenarlari yuxarida yigilarag baglanir.Onun butun kenarlari ele baglanmalidir ki,bishme zamani acilmasin.Sonra hemin bu kufteni boyuk gazanda gaynayan suya salmag lazimdir.2,5 saatdan 3 saata kimi vam odda bishdikden sonra onu ehmalca sudan cixartmag lazimdir ve tenzifi de yavash-yavash acirlar.Kuftenin suyu ayrica masgurada verilir.Onu da deyim ki,et cekilerken duzu-istiotu da elave olunmalidir ve azacig da gaynadigi suya elave etmek lazimdir.Bir de suya iri butov bir bash sogan goyularsa bulyon(azeri dilinde deyesen helim deyirler)daha dadli olur.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1290112751' post='7720459']

Adi küftə bişirəndə içinə nə qoyursan?
[/quote]
Adi kufteye mal etinin farshi (herden qoyun eti ile de qarishdiriram, bele daha dadli olur), sogan, duz, istiot, sarikok, duyu, quru gavali ve nane qatiram

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Pari***' timestamp='1290143559' post='7721278']
Amma mən nənəmdən eşitmişəm arzuman kuftesi çox böyük olur, içinə də bütöv toyuq qoyulur. Düzdür yeməmişəm (gərək nənəmə deyim bişirsin))) amma deyilənə görə çox dadlı olur. Eşitdiyimə görə onu rəhmətlik Nəsibə Zeynalova çox dadlı bişirirmiş (tanıyanlardan)
[/quote]
Qoyulur, dogrudur. Sadece qedim reseptle toyuq deyildi ) Dadina gelince ne bilim vallah. Belke men yediyim dadli olmayib. Belke de kimse daha dadli bishirir? :unsure:

P.S. Gerek yoxlayim ozum ) Sonra deyerem nece alindi )

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1290142836' post='7721239']
Garabag zonasinda ispanag cixirtmasi adlanan bir xorek bishirirler.Cox dadli olur.Yaz vaxti ise xususi bir dada ve etire malik olur.Ozude ki,gatigla yeyilir,kimi sarimsagla kimi ise onsuz.Belke de bashga bolgelerde de bishirilir,ancag men tekce Garabagda rast gelmishem.Sonra bir de kelle-paca hagginda demek isteyirem.Kim ne deyirse-desin onu garabaglilar kimi dadli hec bir bolgrde dadli bishire bilmirler.Men cox yerde kelle-paca dadina baxmisham,ancag onlarda bashga bir dadda olur.
P.S. Men garabagli deyilem...
[/quote]
Dogrudur)) Chox dadlidir. Bunu emenkomenci otu ile de bishirmek olur. Ispanaq ele de xeyirli deyil, hetta bildiyime gore ziyani da var bir az. Amma emenkomenci hem ispanaqdan dadli olur hem de ureye xeyirlidi.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1290145763' post='7721436']
Arzuman kuftesi ucun 2,5 kg et mashinida cekilmish mal eti goturulur.Tenzif(marli)bir nece gat gatlanir.Hemin farsh 4-5 mm galinliginda tenzif uzerinde yayilir.700-800 g-lig toyugun icerisi doldurulur.Bezi yerlerde onun icerisi shabalid,albuxara ile doldurulur(esasen Bakida),bezi yerlerde toyugun icerisine yumurta goyurlar,bezi yerlerde ise onun icerisine serce yerleshdirirler.Sonra toyug tenzif uzerine yayilmish farshin uzerine goyulur.Tenzifin kenarlari yuxarida yigilarag baglanir.Onun butun kenarlari ele baglanmalidir ki,bishme zamani acilmasin.Sonra hemin bu kufteni boyuk gazanda gaynayan suya salmag lazimdir.2,5 saatdan 3 saata kimi vam odda bishdikden sonra onu ehmalca sudan cixartmag lazimdir ve tenzifi de yavash-yavash acirlar.Kuftenin suyu ayrica masgurada verilir.Onu da deyim ki,et cekilerken duzu-istiotu da elave olunmalidir ve azacig da gaynadigi suya elave etmek lazimdir.Bir de suya iri butov bir bash sogan goyularsa bulyon(azeri dilinde deyesen helim deyirler)daha dadli olur.
[/quote]
İndi sizin yazdığınızı oxuyanda yadıma düşdü ki, Qaynar Qazan verilişində bir xanım bişirmişdi eynən siz yazdığınız kimi :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Our picks

    • В Баку в результате несчастного случая скончалась 21-летняя модель
      В Баку скончалась 21-летняя девушка.
      Как передает Qafqazinfo, проживающая в доме на Московском проспекте в Насиминском районе столицы Камила Гасанова (2003 г.р.), скончалась от отравления угарным газом.
      Отмечается, что девушка работала актрисой и моделью и являлась студенткой Бакинского филиала Московского государственного университета.
      По данному факту в прокуратуре Насиминского района проводится расследование.
       
      https://media.az/society/v-baku-21-letnyaya-model-skonchalas-v-rezultate-neschastnogo-sluchaya-foto
        • Like
      • 148 replies
    • Кому следует воздвигнуть памятник в Баку? - ОПРОС + ВИДЕО
      В городе Баку, где древность сочетается с современностью, важно иметь статуи и памятники на различные темы.
      Интересно, а что об этом думают граждане? Кому, по их мнению, следует поставить памятник в столице?
      Baku TV попытался выяснить это у горожан.
      Оказалось, что граждане также хотели бы увековечить память наших национальных героев и шехидов.
        "Должны быть воздвигнуты памятники всем нашим шехидам. Их должны знать все. Если будут установлены их статуи, гости столицы будут проинформированы о наших шехидах", - сказал один из жителей Баку.
      Подробнее - в сюжете:
       
        • Milli
        • Upvote
        • Sad
        • Thanks
        • Like
      • 124 replies
    • В АМУ выступили с заявлением по поводу суицида бывшего главного педиатра
      У нас каких-либо новых назначений на руководящие должности не производилось.
      Об этом в ответ на запрос Oxu.Az заявила завотделом по связям с общественностью Азербайджанского медицинского университета (АМУ) Гюнель Асланова.
        • Upvote
        • Like
      • 56 replies
    •  Кровати односпальные, двуспальные и двухъярусные
      Спальная мебель "КЛАССИКА"
       

       
      • 240 replies
    • В Азербайджане повысились цены на услуги такси: что говорят в компаниях и AYNA?
      В последнее время в стране наблюдается рост цен на услуги такси.
      Как сообщает Xezerxeber.az, водители утверждают, что фиксируется уменьшение количества автомобилей, так как машины производства 1999 и 2000 годов сняты с эксплуатации. Это, в свою очередь, также влияет на цены.
      Между тем эксперт по транспорту Ясин Мустафаев отметил, что наряду с ценой важно повышать и качество предоставляемых услуг. 
      По данному вопросу редакция также обратились в AYNA.
      Там отметили, что, согласно новым правилам, юридические лица и частные предприниматели, желающие осуществлять перевозку пассажиров на такси, должны действовать на основании соответствующих разрешений. Прежде всего им необходимо получить пропускное удостоверение и пропускную карту.
      По поводу повышения цен в компаниях по предоставлению услуг такси привели разные доводы.
      Так, в Bolt отметили, что заказы в системе формируются на основе спроса и предложения. «Просим водителей привести свою деятельность в соответствие с требованиями законодательства. В противном случае заказ со стороны Bolt не будет отправлен владельцам этих автомобилей», - отметили в компании.
      В свою очередь в Uber заявили, что окончательная цена поездки зависит от многих факторов, таких как соотношение свободных автомобилей в конкретной локации и желающих заказать такси, расстояние и продолжительность поездки, заторы. Чем меньше свободных водителей, тем выше может быть цена поездки.
      Представляем подробный видеоматериал по теме:
      https://media.az/society/1067959052/v-azerbaydzhane-povysilis-ceny-na-uslugi-taksi-video/
      • 15 replies
    • Рапродажа уходовой и  лечебной косметики от Hommlife. Все с 40-50 % скидкой!
      Эффективные средства эко-качества🤩 По очень выгодным ценам👍 
      • 4 replies
    • Открытия сухопутных границ Азербайджана не будет
      Сейчас мы видим, что с закрытием на определенный период сухопутных границ Азербайджана безопасность в стране укрепляется. В прошлом наблюдалось множество случаев, некоторые из которых были обнародованы, а некоторые - нет.
      Как сообщает АЗЕРТАДЖ,  об этом заявил Глава республики 23 апреля в выступлении на международном форуме на тему "СОР29 и Зеленое видение для Азербайджана", организованном в Университете АДА.
      "Мы столкнулись с серьезными угрозами и проблемами извне. Именно это я и имел в виду, когда говорил, что все наши потенциальные риски могут исходить из-за рубежа", - сказал глава государства.
      https://ru.oxu.az/politics/863491
        • Sad
        • Haha
      • 151 replies
    • И опять Помогите))
      Девочки форума....кто может откликнитесь
      все все все...мне нужна ваша помощь....
      У дочери день варенье в понедельник, меня поставщики подвели, заказала костюм  Чуи(на вайлдберис) вобщем отказали ...
      А она у меня ужасная анимешница, вобщем решила сама смастерить ей костюм , благо не очень тяжёлый ...
      У меня есть пальтишко, портниха онун астарыны дейишечек, шляпку куплю , брюки черные и сарочка есть, остаётся только два элемента, серая жилетка и короткий пиджачок, серая жилетка может у кого то от костюма остался, могу купить, или за шоколадку взять, а что делать с пиджаком? Моя портиниха отказалась((( говорит переделать нет проблем , а новый сшить нет ...
      Очень мало времени ....помогите, можно и советом...
      По магазинам не могу пройтись с работы в 6 выхожу...могу успеть только в один но только если точно знать что могу купить , что надо
        • Red Heart
        • Like
      • 18 replies
  • Recently Browsing   0 members, 0 guests

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...