Jump to content
  • Откройте аккаунт на Диспуте за 5 минут

    Продаете недвижимость, машину, телефон, одежду?  Тысячи  просмотров ежедневно на dispute.az  помогут вам. Бесплатная доска обьявлений.

Bizim Metbex )


Businka

Recommended Posts

Di, tortun reseptini yaz də zəhmət olmasa loveyouddd.gif

Mən rulet hazırlamışdım ətlə

2c64130b4c97.jpg

"İncə salatı"

77862b1e160c.jpg

Bir də piti qabında belə bir xörək hazırladım (qabın qırağına fikir verməyin, sobadan yeni çıxartmışdım 25.gif )

091585f5292c.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

businka cox lezzetli gorunurler salatin ve ruletin icindekileri deyerdiniz zehmet olmasaconf_icon.php.gif 3 yemeyi ise basa dusmedim nedir?

Esmacan çox sağ olun rroza.gif

Rulet

Ət (300 qr) ətçəkən maşından keçirilir. Kök (1 ədəd) sürtkəcdən keçirilir, soğan (1 ədəd) xırda-xırda doğranılır. Soğanla kök yağda 5 dəqiqə ərzində qovrulur. Farş əlavə edilir, bağlı qapaq altında 15-20 dəqiqə bişirilir. 3 diş sarımsağı bir az mayonezlə qarışdırırıq. İri lavaşı 3 yerə bölürük. 1-ci qata sarımsaqlı mayonez sürtüb əti yayırıq, üzərinə doğranmış göyərti əlavə edirik. 2-ci lay lavaşı qoyub yenə də mayonez çəkirik və kahı yarpaqları düzürük. üzərinə dairəvi şəkildə dilimlənmiş pomidor düzürük. Sonuncu layın üzərinə sürtkəcdən keçirilmiş holland pendiri əlavə edirik. Rulet şəklində bukub folqaya sarıyırıq və ən az 30 dəqiqəlik soyuducuda saxlayırıq.

Salat adi "Mimoza" kimidir. Sadəcə duzlu xiyar əlavə etmirik. Yəni layla kartof, yumurta, kok, toyuq əti və holland pendirindən ibarətdir.

Yeməyə gəlincə. Bu yeməyiin dəqiq adı yoxdur. İlk dəfə idi ki dünən bişirirdim. İnternetdən götürdüm. Qeyd edim ki çooox xoşuma gəldi. Resepti belədir:

Toyuğun sinə əti yuyulur, xırda - xırda doğranılır və piti qabının dibinə düzülür. üzərinə duz, istiot və toyuq üçün nəzərdə tutulmuş ədviyyatlardan hansını bəyənirsinizsə vurursuz. Kələm nazik halda doğranılır, qaba əlavə edilir. Daha sonra kartofu istədiyiniz qaydada doğrayıb əlavə edirsiniz, duz istiot vurursunuz. Soğanı xırda-xırda doğrayır, kökü sürtkəcdən keçirirsiniz. Hər ikisini qarışdırıb ümumi kütlənin üzərinə əlavə edirsiniz. Bundan sonra bibər (istədiyiniz bibəri rəngindən asılı olmayaraq) xırda doğranmış halda küpə yerləşdirirsiniz. 1 xörək qaşığı xamanı və ya mayonezi, 100 qr suda qarışdırıb tökürsüz ərzaqların üzərinə. Sonda bir neçə dilim holland pendiri qoyun üzərinə. Belə ki qabın hər tərəfini örtsün (içini). Küpün qapağını qoyun və 150 C sobada 1 saat bişirin. Nuş olsun rroza.gif

Link to comment
Share on other sites

Businka, inan ki senin ruletinden shsishdim))) heyfki hazirlaya bilmeyecem, pahrizdeyem.

Şəhla, pəhriz zamanı belə bunu hazırlamaq olar. Sadəcə əti soğanla bir çəkmək və köklə birgə su əlavə etməklə bişirmək olar, yəni yağsız :) Mayonezi isə aşağı %-li xama ilə əvəz etmək olar loveyouddd.gif

Link to comment
Share on other sites

Lady edin, cox asan ve rahat usuldur,yayin istisinde onlari qaynatmaq menim gozume dururdu....

Mən anamdan kompotu bu cür hazırlamaq barədə soruşdum, sən demə anam da həmişə belə edirmiş :) mən nə üçün qaynadıram, bax onu bilmirəm :) Kimdən öyrəndiyimi də bilmirəm, amma məhz bu cür edirəm. Yeri gəlmişkən, elə bayaq da etdim. Kompot hazırladım, amma yenə qaynatma üsulu ilə. Qırmızı alçadan.

Link to comment
Share on other sites

Məndən rəssam çıxmaz... Miss, alınan bu oldu :(

33c8191824c8.jpg

Bu gün isə sevimli gül kələmindən "zapekanka" (ana dilimizdə necə olacağını bilmədim) bişirdim.

a2c6dd7156cc.jpg

Boşqaba çevirəndən sonra ))

ab1bc36ff958.jpg

Link to comment
Share on other sites

meyvələri yigiram bankalarin(butulkalarin) içinə uzərine şəkər tozu əlave edirəm,daha sonra isə qaynar su suzurəm ve agzlarini bərk baglayiram....qeyd edim ki, ne stirilizovat nede ki, qaynatmiram,agzlarini baglayandan sonra 1 gun odealonun altinda saxlayiram ki isti qalsinlar....şekilde rengleri hələm cixmayib 5 dq-dir ki baglaniblar bu gun rengleri daha tundleşib...

Bizdə də kampotun bu cür hazirlanmasından istifadə olunur. Amma standart üsulla da hazırlayirlar- yəni bankaya yıgıb qaynatmaq yolu ilə. Qaynatmadan hazırlanan kampot hazırlanması asandaır, ilk baxışdan adama xoş gəlir, dadı da pis olmur. Amma qaynadılaraq hazirlanan kampot daha üstündür. Meyvələrin dadı tam çıxır suya, dadı daha yaxşı olur və içində mikrob qalma ehtimalı olmur..

P.S. burdakı bütün xanımlara xüsusi təşəkkürümü bildirirəm, gözəl əl qabiliyyətiniz var. Mətbəxt qadınların istedad otağıdır. Əllərinizə sağlıq!

Link to comment
Share on other sites

Di, tortun reseptini yaz də zəhmət olmasa loveyouddd.gif

Mən rulet hazırlamışdım ətlə

2c64130b4c97.jpg

"İncə salatı"

77862b1e160c.jpg

Bir də piti qabında belə bir xörək hazırladım (qabın qırağına fikir verməyin, sobadan yeni çıxartmışdım 25.gif )

091585f5292c.jpg

Businka etli ruletin reseptini yazda zehmet olmasa

Link to comment
Share on other sites

Duzlu baliq dolmasi.son 2 ile qeder bele yemeyin varligindan xeberim yox idi.sen deme omrumden sehifeler itirmis FRlol.gif

Esma, biz hele de itiririk ) Reseptin demesen itire-itire de gedeceyik ))

Lazanya

Bu gün mən də Lazanya hazırlayıram, qonaqlarımın istəyi ilə. Görək necə alınacaq?

Businka etli ruletin reseptini yazda zehmet olmasa

Rulet

Ət (300 qr) ətçəkən maşından keçirilir. Kök (1 ədəd) sürtkəcdən keçirilir, soğan (1 ədəd) xırda-xırda doğranılır. Soğanla kök yağda 5 dəqiqə ərzində qovrulur. Farş əlavə edilir, bağlı qapaq altında 15-20 dəqiqə bişirilir. 3 diş sarımsağı bir az mayonezlə qarışdırırıq. İri lavaşı 3 yerə bölürük. 1-ci qata sarımsaqlı mayonez sürtüb əti yayırıq, üzərinə doğranmış göyərti əlavə edirik. 2-ci lay lavaşı qoyub yenə də mayonez çəkirik və kahı yarpaqları düzürük. üzərinə dairəvi şəkildə dilimlənmiş pomidor düzürük. Sonuncu layın üzərinə sürtkəcdən keçirilmiş holland pendiri əlavə edirik. Rulet şəklində bukub folqaya sarıyırıq və ən az 30 dəqiqəlik soyuducuda saxlayırıq.rroza.gif

Link to comment
Share on other sites

baliq dolmasinin resepti

Baligi bize Salyandan gonderirler burda harda satilir deqiq bilmirem.duza qoyulmus qizil baliqdir (basqa sumuksuz baliqlardan da olur) onu 1 gun evvelde suya qoyuruq 2-3 defe suyunu deyisirik.Icliyini hazirlamaq ucun ise movsume uygun olaraq pomidor biber quru nane sogani ise ayrica tavada bir az qovurub elave edirik.nar,alca, qara tut da elave etmek olar cox dadli olur.sonra uzum yarpaqlarini boyuk bir qaba serib icine baligi qoyuruq baligin uzerine icliyi qoyub hamisini yarpaqla bukuruk.bukulmus baligi acilmamasi ucun temiz cunanin icine qoyub baglayiriq.sonra boyuk bir qazanin dibine su tokub ustune derin bir bosqabi ters cevirib qoyuruq bosqabin uctune ise hazirladigimiz baligi qoyuruq.yavas odda 1saat yarim 2 saat qaynadiriq.esas odur ki qazandaki su baliga deymesin buxarda bismelidir.hazir olduqdan sonra soyumagini gozleyirik.dovga ayranla stola veririk.

Link to comment
Share on other sites

Qızlar , mənim növbəmdi smile.png

Vatruşka ( Tvorojnik )

Xəmiri adi mayalı xəmirdi

2 yumurta

2 st. şəkər tozu

1 st.süd

0,5 st. duru yağ

1x.q. xama

un - nə gədər tutdu

duz

vanilin

1 ç.q. maya

İçlik

200 q kəsmik

1 x.q. şəkər tozu

vanilin

İşə başlamazdan əvvəl balaca bir qabda 1 ç.q. maya və 1 ç.q. şəkər tozunu 0,5 st suda qarışdırıb qoyuruq isti yerə ki , qalxsın.

Sonra başlayırıq xəmiri yazırlamağa. Yumurta , şəkər tozu , duz , duru yağ , ilıq süd , vanil , xama - bunların hamısını bir qaba töküb qarışdırırıq. Bu zamana kimi maya artıq qalxmalı idi , üstündə köpüklü papaq əmələ gəlməli idi. Mayanı da əlavə edirik xəmirə , qarışdırırıq. Ən axırda un əlavə edirik , az-az , xəmirimiz bərk olmamalidi, hətta ələ yapışsada olar. Əllərə vaxt-vaxt duru yağ sürtüb yoğursaq xəmiri , onda yapışmaz. Xəmir hazır olandan sonra qoyuruq gəlsin , mən adətən gecədən yoğurub qoyuram , səhərə kimi yaxşıca qalxir. Gələndən sonra ondan yumru kökələr edib yığırıq listin üstünə ,10 dəq. gözləyirik . Sonra ortasını qaşıqnan əzib, üstdən içlik qoyuruq .Ən axırda üstlərinə yumurta sürtüb qoyuruq sobaya.

180 dərəcədə 20-25 dəqiqəyə hazir olur.

коллегаappl.gif ...йолдашым да докторду но беле творожниклери ордан-бурдан алырамrolleyes.gif ...чунки олурем онлар учунbawling.gif
Link to comment
Share on other sites

Mürəbbə istədiyim kimi alındı. Ocaqdan götürməmiş şəklini çəkdim, ona görə də xahiş edirəm, çox kəskin tənqid etməyəsiniz smile.png

Ən əsası, çox çalışırdım ki, əriklər diri qalsın, əzilməsin, şükür, o cür alındı. Dadı da yaxşıdır, xoşuma gəldi romashka.gif şənbə günü bazarlıq edəndə yenə alıb bişirəcəm İnşallah.

Link to comment
Share on other sites

baliq dolmasinin resepti

Baligi bize Salyandan gonderirler burda harda satilir deqiq bilmirem.duza qoyulmus qizil baliqdir (basqa sumuksuz baliqlardan da olur) onu 1 gun evvelde suya qoyuruq 2-3 defe suyunu deyisirik.Icliyini hazirlamaq ucun ise movsume uygun olaraq pomidor biber quru nane sogani ise ayrica tavada bir az qovurub elave edirik.nar,alca, qara tut da elave etmek olar cox dadli olur.sonra uzum yarpaqlarini boyuk bir qaba serib icine baligi qoyuruq baligin uzerine icliyi qoyub hamisini yarpaqla bukuruk.bukulmus baligi acilmamasi ucun temiz cunanin icine qoyub baglayiriq.sonra boyuk bir qazanin dibine su tokub ustune derin bir bosqabi ters cevirib qoyuruq bosqabin uctune ise hazirladigimiz baligi qoyuruq.yavas odda 1saat yarim 2 saat qaynadiriq.esas odur ki qazandaki su baliga deymesin buxarda bismelidir.hazir olduqdan sonra soyumagini gozleyirik.dovga ayranla stola veririk.

Esma çoooox sağ olun! Mütləq yoxlayacam!

Mürəbbə istədiyim kimi alındı. Ocaqdan götürməmiş şəklini çəkdim, ona görə də xahiş edirəm, çox kəskin tənqid etməyəsiniz smile.png

Ən əsası, çox çalışırdım ki, əriklər diri qalsın, əzilməsin, şükür, o cür alındı. Dadı da yaxşıdır, xoşuma gəldi romashka.gif şənbə günü bazarlıq edəndə yenə alıb bişirəcəm İnşallah.

Rəngi yaxşıdı. AFƏRİN! Men keçən il bişirdim, rəngi yaxşı idi, ama turşudu :( Təxmini nə qədər bişirmək lazımdı?

Dünən yoldaşımın doğum günü idi. Qonaqlarım da var idi deyə stolu tam şəkildə çəkə bilmədim...

Plovu qazanda çəkdim )

66d999b86202.jpg

Guya buludda çəkirdim ))

a46fc42d417a.jpg

Qarası

d00674e4be86.jpg

Qonaqlarım italyan mətbəxini sevdiyi üçün, lazanya hazırladım. Dadı yaxşı alınsa da, görnüşü sevindirmədi :(

e841d90e4199.jpg

"Sezar" salatı yenə də onların xahişi ilə ))

4f35512fc1ac.jpg

Yoldaşımın sevimli salatı "olivye" ( bəzəməyə vaxt olmadı 25.gif )

c836d661e095.jpg

və "Plombir" tortum romashka.gif

9e8b7ec65dfd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Businka, səndən sonra mən şəkil yerləşdirməyə utanıram :) loveyouddd.gif Maşallah.

Mən əriyi bu üsulla hazırlayıram, yəni mürəbbəsini. Tumlarını çıxarıb çəkirəm, meyvənin çəkisi nə qədərdisə, o qədər də şəkər tozu götürürəm və su əlavə edib ocağa qoyuram. Şərbət olur, qaynayanda söndürüb tez qaynar şərbətə əriyi əlavə edirəm. Soyuyanda yenidən ocağı yandırıb bir neçə dəqiqə bişirirəm, sonra yenə söndürürəm. Təkrar beləcə davam edirəm. Onda həm diri qalır ərik, həm də rəngi yaxşı olur. Təxminən 3-4 dəfə belə edirəm, bəs edir. çox yumşaqdır. Diri qalsa da, yumşaqlığını itirməyib ))

Link to comment
Share on other sites

Bashlayaq. QIzlarin xahishi ile ilk achilishi men edirem )

"Tiffani salati"

Salat lay-lay hazirlanir. Mayonezden chox shey asilidir, odur ki artiq sinanmish mayonez istifade edin.

1. Xirda dogranmish ve limon ve sheker tozunda marinad edilmish sogan (marinad - 1 bash sogan nazik ve xirda dogranir, yuyulur ve 2 x.q sheker tozu, 3 x.q. limon suyu elave edilir. Bir neche saat saxlanilir)

2. Solomka sheklinde dogranmish ve qizardilmish toyugun sine eti (mutleq qizartmamishdan evvel doyun ve karri vurun. Qurutmayin)

3. Holland pendiri

4. Qaynadilmish toyuq yumurtasi

5. Qovrulmush badam

6. Ortadan bolunmush uzum deneleri

Zovqe gore salatin bezedilmesinde kahidan da istifade etmek olar.

9283223268c8.jpg

çox gözəl görünüşü var! Yəqin görünüşü qədər dadlıdır! smile.png
Link to comment
Share on other sites

Esma çoooox sağ olun! Mütləq yoxlayacam!

Rəngi yaxşıdı. AFƏRİN! Men keçən il bişirdim, rəngi yaxşı idi, ama turşudu sad.png Təxmini nə qədər bişirmək lazımdı?

Dünən yoldaşımın doğum günü idi. Qonaqlarım da var idi deyə stolu tam şəkildə çəkə bilmədim...

Plovu qazanda çəkdim )

66d999b86202.jpg

Guya buludda çəkirdim ))

a46fc42d417a.jpg

Qarası

d00674e4be86.jpg

Qonaqlarım italyan mətbəxini sevdiyi üçün, lazanya hazırladım. Dadı yaxşı alınsa da, görnüşü sevindirmədi sad.png

e841d90e4199.jpg

"Sezar" salatı yenə də onların xahişi ilə ))

4f35512fc1ac.jpg

Yoldaşımın sevimli salatı "olivye" ( bəzəməyə vaxt olmadı 25.gif )

c836d661e095.jpg

və "Plombir" tortum romashka.gif

9e8b7ec65dfd.jpg

Super algish.gif
Link to comment
Share on other sites

Esma çoooox sağ olun! Mütləq yoxlayacam!

Rəngi yaxşıdı. AFƏRİN! Men keçən il bişirdim, rəngi yaxşı idi, ama turşudu sad.png Təxmini nə qədər bişirmək lazımdı?

Dünən yoldaşımın doğum günü idi. Qonaqlarım da var idi deyə stolu tam şəkildə çəkə bilmədim...

Plovu qazanda çəkdim )

66d999b86202.jpg

Guya buludda çəkirdim ))

a46fc42d417a.jpg

Qarası

d00674e4be86.jpg

Qonaqlarım italyan mətbəxini sevdiyi üçün, lazanya hazırladım. Dadı yaxşı alınsa da, görnüşü sevindirmədi sad.png

e841d90e4199.jpg

"Sezar" salatı yenə də onların xahişi ilə ))

4f35512fc1ac.jpg

Yoldaşımın sevimli salatı "olivye" ( bəzəməyə vaxt olmadı 25.gif )

c836d661e095.jpg

və "Plombir" tortum romashka.gif

9e8b7ec65dfd.jpg

businka size ehsen her sey cox gozel ve seliqeli alinib ellerinize sagliqappl.gif .

Zehmet olmasa plombir tortunun reseptini yazin

Link to comment
Share on other sites

Businka, səndən sonra mən şəkil yerləşdirməyə utanıram smile.pngloveyouddd.gif Maşallah.

Mən əriyi bu üsulla hazırlayıram, yəni mürəbbəsini. Tumlarını çıxarıb çəkirəm, meyvənin çəkisi nə qədərdisə, o qədər də şəkər tozu götürürəm və su əlavə edib ocağa qoyuram. Şərbət olur, qaynayanda söndürüb tez qaynar şərbətə əriyi əlavə edirəm. Soyuyanda yenidən ocağı yandırıb bir neçə dəqiqə bişirirəm, sonra yenə söndürürəm. Təkrar beləcə davam edirəm. Onda həm diri qalır ərik, həm də rəngi yaxşı olur. Təxminən 3-4 dəfə belə edirəm, bəs edir. çox yumşaqdır. Diri qalsa da, yumşaqlığını itirməyib ))

Lady, əslində mən utandım ki, mürəbbəni doğru dürüst bişirə bilmirəm :( öz sokunda yaxşı alınır, ancaq bişirmək məsələsi qəlizdir... Şəkərin suya nisbətiini necə götürürsən?

çox gözəl görünüşü var! Yəqin görünüşü qədər dadlıdır! smile.png

Super algish.gif

Pis deyildi :) Təşəkkür edirəm blush.png

businka size ehsen her sey cox gozel ve seliqeli alinib ellerinize sagliqappl.gif .

Zehmet olmasa plombir tortunun reseptini yazin

çox sag olun Günayçik loveyouddd.gif Hazır mayalı xəmiri sobada bişirib, Di bacımızın verdiyi tiramisu kremi ile kremləyirik. Arasına ve üstünə moruq (çiyələk və s) səpirik romashka.gif Türklər demiş, bu arada Di bacJJı çooox sağ ol kremin reseptinə görə loveyouddd.gif

businka, lazanyani nece bishirdin bes ? onu da yaz da. men 1 defe bishirdim, amma seninki kimi deyildi.

Şəhlacan lazanyanin reseptini addim ba addım yazmışdım burda http://www.disput.az/index.php?showtopic=312759&st=810

Link to comment
Share on other sites

Lady, əslində mən utandım ki, mürəbbəni doğru dürüst bişirə bilmirəm sad.png öz sokunda yaxşı alınır, ancaq bişirmək məsələsi qəlizdir... Şəkərin suya nisbətiini necə götürürsən?

Gözə yarı götürürəm, ümumiyyətlə ölçü ilə işləyəndə çox vaxt yaxşı alınmır məndə. Anamdan belə keçib, hər şeyi gözə yarı edirik :)

Təxminən deyə bilərəm, bir kq şəkər tozuna bir stəkan su (yaxud da stəkan yarım) əlavə edirəm. Misalçun, ərik 2 kq oldu, 2 kq da şəkər tozu götürdüm və 3 stəkan su əlavə etdim (1 kq şəkər tozuna stəkan yarım düşdü) və şərbət hazırladım. Dadı da çox yaxşı çıxdı.

Link to comment
Share on other sites

Gözə yarı götürürəm, ümumiyyətlə ölçü ilə işləyəndə çox vaxt yaxşı alınmır məndə. Anamdan belə keçib, hər şeyi gözə yarı edirik smile.png

Təxminən deyə bilərəm, bir kq şəkər tozuna bir stəkan su (yaxud da stəkan yarım) əlavə edirəm. Misalçun, ərik 2 kq oldu, 2 kq da şəkər tozu götürdüm və 3 stəkan su əlavə etdim (1 kq şəkər tozuna stəkan yarım düşdü) və şərbət hazırladım. Dadı da çox yaxşı çıxdı.

Super!!! Bu həftə sonu bişirib deyərəm alınıb alınmadığını loveyouddd.gif

Link to comment
Share on other sites

Mürəbbə istədiyim kimi alındı. Ocaqdan götürməmiş şəklini çəkdim, ona görə də xahiş edirəm, çox kəskin tənqid etməyəsiniz smile.png Ən əsası, çox çalışırdım ki, əriklər diri qalsın, əzilməsin, şükür, o cür alındı. Dadı da yaxşıdır, xoşuma gəldi romashka.gif şənbə günü bazarlıq edəndə yenə alıb bişirəcəm İnşallah.

cox gozel gorunur rengi de tundlesmeyib.limon vurmusunuz bele olub yoxsa nece?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Our picks

    • В Баку в результате несчастного случая скончалась 21-летняя модель
      В Баку скончалась 21-летняя девушка.
      Как передает Qafqazinfo, проживающая в доме на Московском проспекте в Насиминском районе столицы Камила Гасанова (2003 г.р.), скончалась от отравления угарным газом.
      Отмечается, что девушка работала актрисой и моделью и являлась студенткой Бакинского филиала Московского государственного университета.
      По данному факту в прокуратуре Насиминского района проводится расследование.
       
      https://media.az/society/v-baku-21-letnyaya-model-skonchalas-v-rezultate-neschastnogo-sluchaya-foto
        • Upvote
      • 161 replies
    • Кому следует воздвигнуть памятник в Баку? - ОПРОС + ВИДЕО
      В городе Баку, где древность сочетается с современностью, важно иметь статуи и памятники на различные темы.
      Интересно, а что об этом думают граждане? Кому, по их мнению, следует поставить памятник в столице?
      Baku TV попытался выяснить это у горожан.
      Оказалось, что граждане также хотели бы увековечить память наших национальных героев и шехидов.
        "Должны быть воздвигнуты памятники всем нашим шехидам. Их должны знать все. Если будут установлены их статуи, гости столицы будут проинформированы о наших шехидах", - сказал один из жителей Баку.
      Подробнее - в сюжете:
       
        • Facepalm
        • Haha
      • 131 replies
    • В АМУ выступили с заявлением по поводу суицида бывшего главного педиатра
      У нас каких-либо новых назначений на руководящие должности не производилось.
      Об этом в ответ на запрос Oxu.Az заявила завотделом по связям с общественностью Азербайджанского медицинского университета (АМУ) Гюнель Асланова.
      • 56 replies
    •  Кровати односпальные, двуспальные и двухъярусные
      Спальная мебель "КЛАССИКА"
       

       
      • 241 replies
    • В Азербайджане повысились цены на услуги такси: что говорят в компаниях и AYNA?
      В последнее время в стране наблюдается рост цен на услуги такси.
      Как сообщает Xezerxeber.az, водители утверждают, что фиксируется уменьшение количества автомобилей, так как машины производства 1999 и 2000 годов сняты с эксплуатации. Это, в свою очередь, также влияет на цены.
      Между тем эксперт по транспорту Ясин Мустафаев отметил, что наряду с ценой важно повышать и качество предоставляемых услуг. 
      По данному вопросу редакция также обратились в AYNA.
      Там отметили, что, согласно новым правилам, юридические лица и частные предприниматели, желающие осуществлять перевозку пассажиров на такси, должны действовать на основании соответствующих разрешений. Прежде всего им необходимо получить пропускное удостоверение и пропускную карту.
      По поводу повышения цен в компаниях по предоставлению услуг такси привели разные доводы.
      Так, в Bolt отметили, что заказы в системе формируются на основе спроса и предложения. «Просим водителей привести свою деятельность в соответствие с требованиями законодательства. В противном случае заказ со стороны Bolt не будет отправлен владельцам этих автомобилей», - отметили в компании.
      В свою очередь в Uber заявили, что окончательная цена поездки зависит от многих факторов, таких как соотношение свободных автомобилей в конкретной локации и желающих заказать такси, расстояние и продолжительность поездки, заторы. Чем меньше свободных водителей, тем выше может быть цена поездки.
      Представляем подробный видеоматериал по теме:
      https://media.az/society/1067959052/v-azerbaydzhane-povysilis-ceny-na-uslugi-taksi-video/
        • Like
      • 15 replies
    • Рапродажа уходовой и  лечебной косметики от Hommlife. Все с 40-50 % скидкой!
      Эффективные средства эко-качества🤩 По очень выгодным ценам👍 
      • 4 replies
    • Открытия сухопутных границ Азербайджана не будет
      Сейчас мы видим, что с закрытием на определенный период сухопутных границ Азербайджана безопасность в стране укрепляется. В прошлом наблюдалось множество случаев, некоторые из которых были обнародованы, а некоторые - нет.
      Как сообщает АЗЕРТАДЖ,  об этом заявил Глава республики 23 апреля в выступлении на международном форуме на тему "СОР29 и Зеленое видение для Азербайджана", организованном в Университете АДА.
      "Мы столкнулись с серьезными угрозами и проблемами извне. Именно это я и имел в виду, когда говорил, что все наши потенциальные риски могут исходить из-за рубежа", - сказал глава государства.
      https://ru.oxu.az/politics/863491
        • Like
      • 151 replies
    • И опять Помогите))
      Девочки форума....кто может откликнитесь
      все все все...мне нужна ваша помощь....
      У дочери день варенье в понедельник, меня поставщики подвели, заказала костюм  Чуи(на вайлдберис) вобщем отказали ...
      А она у меня ужасная анимешница, вобщем решила сама смастерить ей костюм , благо не очень тяжёлый ...
      У меня есть пальтишко, портниха онун астарыны дейишечек, шляпку куплю , брюки черные и сарочка есть, остаётся только два элемента, серая жилетка и короткий пиджачок, серая жилетка может у кого то от костюма остался, могу купить, или за шоколадку взять, а что делать с пиджаком? Моя портиниха отказалась((( говорит переделать нет проблем , а новый сшить нет ...
      Очень мало времени ....помогите, можно и советом...
      По магазинам не могу пройтись с работы в 6 выхожу...могу успеть только в один но только если точно знать что могу купить , что надо
      • 18 replies
  • Recently Browsing   0 members, 0 guests

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...