Jump to content
  • Откройте аккаунт на Диспуте за 5 минут

    Продаете недвижимость, машину, телефон, одежду?  Тысячи  просмотров ежедневно на dispute.az  помогут вам. Бесплатная доска обьявлений.

Azərbaycanın milli mətbəxi


Recommended Posts

  • Replies 607
  • Created
  • Last Reply

[quote name='Businka' timestamp='1296918402' post='8274583']
Erimir, onu bagirsagin ichiine doldururlar. Men bileni bu xan kababidir.
[/quote]
görəsən çox yağlı olmur?
Mən bildiğimə görə, xan kəbabı, bağırsağın içinə içalat qoyurlar.
Gecə vaxtı, gör nə oxuyuram.
Gedim buzdolabını reviziya edim:)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='izma' timestamp='1297018252' post='8281439']
görəsən çox yağlı olmur?
[/quote]

Əşşi yox ee, hardan??? Quyruq və qoz bağırsağın içində - əsl dietik yeməkdir :rofl:

[b]Businka[/b], qoyduğunuz şəkillər öz bişirdiyinizdir?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Peppi' timestamp='1297017835' post='8281368']
Businka, Garatel, öz aramızdır offtop edirsiniz haa, tort və pirojki nə vaxtdan Azərbaycan mətbəxtidir? Başqa reseptlər üçün Penelopada xüsusi bölmə var. daldandanishan
[/quote]
Peppi tort ve pirojkiler Azerbaycan metbexine kechen esrden daxil olub artiq :morqqqq:

[quote]görəsən çox yağlı olmur?
Mən bildiğimə görə, xan kəbabı, bağırsağın içinə içalat qoyurlar.
Gecə vaxtı, gör nə oxuyuram.
Gedim buzdolabını reviziya edim:)[/quote]
Izma, eslinde quyruq ve qozdan bashqa ora ciyer de elave edilir. Bele oldugu halda hedden artiq yagli olmur.

[quote]Businka, qoyduğunuz şəkillər öz bişirdiyinizdir?[/quote]
Bezileri he, meselen fetir ) Amma eleleri var ki internetden gotururem. Sizi deqiq hansi reseptdeki shekil maraqlandirir?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297021959' post='8282066']
Peppi tort ve pirojkiler Azerbaycan metbexine kechen esrden daxil olub artiq :morqqqq:

Bezileri he, meselen fetir ) Amma eleleri var ki internetden gotururem. Sizi deqiq hansi reseptdeki shekil maraqlandirir?
[/quote]

Nəinki daxil olub, hələ sən demə milliləşib də )))

Sonuncu kartoflar yaman iştahaçan görünürdü, həvəslənib getdim kartof qaynatmaga, indi baxıram pendir qurtarıbmış. :(

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Peppi' timestamp='1297023740' post='8282339']
Nəinki daxil olub, hələ sən demə milliləşib də )))
[/quote]

:looool:

[quote]
Sonuncu kartoflar yaman iştahaçan görünürdü, həvəslənib getdim kartof qaynatmaga, indi baxıram pendir qurtarıbmış. :(
[/quote]
Kartof dogurdan chox dadli chixir. Men hele onu bashqa cure de edirem. Kartofu yuyub, qurulayiram, folqaya bukub sobada bishirirem. Tez bishir. Chixardiqdan sonra 2 yere bolurem. Her bir hissenin uzerine azaciq kere yagi, holland pendiri duz ve istiot qoyub chengel ile kartofun etli hissesi ile qarishdiriram. Bunu isti halda etmek lazimdir ki holland pendiri erisin. Chox dadli olur :morqqqq: Istesez holland pendirinin evezine qiyme de qoya bilersiz.

P.S. unutdum yazim ki qabigini soymaq lazim deyil. Qabiqli hisse nimche rolunu oynayacaq daldandanishan

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Garatel' timestamp='1297024164' post='8282395']
Men nehise axsham yemeyimi garishdirmisham, bu forum gozumde 2-4-6 ya bolunur

ye'gin zeherlenmishem :(
[/quote]
Forumda yenilikler gedir Garatel xanim. Amma eger dogurdan qarishdiribsizsa, onda qatiq ichin. Komek edecek :rroza:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297024062' post='8282377']
:looool:


Kartof dogurdan chox dadli chixir. Men hele onu bashqa cure de edirem. Kartofu yuyub, qurulayiram, folqaya bukub sobada bishirirem. Tez bishir. Chixardiqdan sonra 2 yere bolurem. Her bir hissenin uzerine azaciq kere yagi, holland pendiri duz ve istiot qoyub chengel ile kartofun etli hissesi ile qarishdiriram. Bunu isti halda etmek lazimdir ki holland pendiri erisin. Chox dadli olur :morqqqq: Istesez holland pendirinin evezine qiyme de qoya bilersiz.

P.S. unutdum yazim ki qabigini soymaq lazim deyil. Qabiqli hisse nimche rolunu oynayacaq daldandanishan
[/quote]

Qoy sizə yaxşı bir məsləhət verim həmin sobada bişən kartoflar barədə: Folqaya bükməyin yerinə kartofları yuyub quruladıqdan sonra çəngəllə üstündə 4-6 dərin deşik açın, sonra isə üstünə duru yağ çəkin, mən elə əlimlə eliyirəm. Sonra eləcə qoyun sobaya, qabıqlı. Mən 1 saata yaxın bişirirəm.
Bişəndən sonra üstündə xaç formasında bıçaqla dərin kəsib kartofun baş tərəflərindən tutub ehtiyatla içəri basın, onda həmin kəsikdın kartofun içi pırtlayıb çıxacaq, ondan sonra içinə holland pendiri ya da hər hansı sous töküb süfrəyə qoyun, belə daha göyçək görünür. Amma kartofun növü də yumşaq olmalıdır ki, yaxşı bişsin.

Sizin əvvəl yazdığınız resepti də mən bir az fərqli edirəm, kartofu soymuram, içini də ovandan sonra smetan, 1 çiy yumurta, holland pendiri, kartofun oyulmuş hissəssi, duz-istiot vurub qarıdırıb doldururam. Qabıqlı qalanda kartfofun daha çox işini oymaq olur, daha dadlı olur onda.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Peppi' timestamp='1297032202' post='8283123']
Qoy sizə yaxşı bir məsləhət verim həmin sobada bişən kartoflar barədə: Folqaya bükməyin yerinə kartofları yuyub quruladıqdan sonra çəngəllə üstündə 4-6 dərin deşik açın, sonra isə üstünə duru yağ çəkin, mən elə əlimlə eliyirəm. Sonra eləcə qoyun sobaya, qabıqlı. Mən 1 saata yaxın bişirirəm.
Bişəndən sonra üstündə xaç formasında bıçaqla dərin kəsib kartofun baş tərəflərindən tutub ehtiyatla içəri basın, onda həmin kəsikdın kartofun içi pırtlayıb çıxacaq, ondan sonra içinə holland pendiri ya da hər hansı sous töküb süfrəyə qoyun, belə daha göyçək görünür. Amma kartofun növü də yumşaq olmalıdır ki, yaxşı bişsin.

Sizin əvvəl yazdığınız resepti də mən bir az fərqli edirəm, kartofu soymuram, içini də ovandan sonra smetan, 1 çiy yumurta, holland pendiri, kartofun oyulmuş hissəssi, duz-istiot vurub qarıdırıb doldururam. Qabıqlı qalanda kartfofun daha çox işini oymaq olur, daha dadlı olur onda.
[/quote]
Peppi menim sobam 1 saata onun kulunu chixarar :(

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297111640' post='8291675']
Yoxlayim, baxim gorum ne alinir? )) Peppi, bir de duru yag burda ne kimi rol oynayir ki?
[/quote]

yəqin onda yaxşı qızarır, amma dəqiq bilmirəm, reseptdə eləydi. Əgər dəqiq istəyirsinizsə baxın, resepti [url="http://www.videojug.com/film/how-to-make-baked-potatoes"]burdan götürmüşəm[/url].

Ümumiyyətlə mənim kulinariyada əsas problemim ondadır ki, hansı inqridiyentin hansı nəticə verəcəyini bilmirəm. Xüsusilə də şirniyyat hazırlanmasında çətinlik yaradır, ekperiment apara bilmirəm, gərək dəqiqliklə resepti bilim. Məsələn qatıq nə edir xəmirə, niyə bəzən yumurta 2 dənə lazım olur, bəzən 5 dənə, niyə bəzən ağını götürürsən, başqa vaxt sarısını )) Elə bil kimyadır əməlli başlı ))

Link to comment
Share on other sites

Mawalah dadli reseptler yazirsiniz))
lap iwtahim acilir)) Amma movzu kartofdan duwubse icazenizle men de bir resept yazim..belke
coxlari bunu bilir, amma, yene yazim:
Tartaletka.

6 eded iri kartofu soyutma biwiririk..biwdikden sonra qabigi soyulur ve soyumaga qoyulur..
bir muddet sonra kartof ezilir ve uzerine 4 xorek qawigi un ve 1 yumurta vurulur..
xemir halina yogrulur..duz ve istiotu ise tebii zovqe gore..
Keks formalari yaglanir, un sepilir ve kicik xemir hisseleri qabin divarlarina yayilir..
ele olmalidir ki, icerisi doldurulsun..bu bow "sebetin"icerisine ise et qiymesi ve
onun da ustunden holland pendiri rendelenir..
sobada 20 deqiqeye hazir olur..cox dadli ve lezzetlidir!!
Nuw olsun!!


P.S.bu tartaletkalarin icerisini fantaziyaya uygun olaraq doldurmaq olar..men gobelek ve
toyuq filesi etmiwem, uzerinden ise holland pendiri rendelemiwem!! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297024062' post='8282377']
:looool:


Kartof dogurdan chox dadli chixir. Men hele onu bashqa cure de edirem. Kartofu yuyub, qurulayiram, folqaya bukub sobada bishirirem. Tez bishir. Chixardiqdan sonra 2 yere bolurem. Her bir hissenin uzerine azaciq kere yagi, holland pendiri duz ve istiot qoyub chengel ile kartofun etli hissesi ile qarishdiriram. Bunu isti halda etmek lazimdir ki holland pendiri erisin. Chox dadli olur :morqqqq: Istesez holland pendirinin evezine qiyme de qoya bilersiz.

P.S. unutdum yazim ki qabigini soymaq lazim deyil. Qabiqli hisse nimche rolunu oynayacaq daldandanishan
[/quote]
Businka,bir reseptde ise siz yazdiginiz hollnd pendiri yox mayonez elave edirler.Demeli,iri uzunsov kartoflar temiz yuyulur ve suda yarimciy bishirilir.Sonra sudan cixarib sobada cox zeif odda yerleshdirilir.Kartofu o vaxta kimi saxlamag lazimdir ki,onlarin gabiglari berkisin ve yanmasin.Sonra kartof sobadan cixarilir ve soyudulur.Soyudugdan sonra onlari uzununa ten yariya boluruk.Cay gashigi ile gashimagla yariya bolunmush hisselerden kartofun icini cixardirig ve hemin icliye duz-istiot,mayonez ve azca erinmish kere yagi elave edirik.Kartofun gabiglari ise pantsir kimi berk olur.Gashigla icliyi hemin pantsirlere uzu hamar olana geder doldururug.Sonra onlarin uzu kere yagi ile yaglanir ve sobada orta temperaturada uzunde gizili reng yaranana geder saxlanilir.
P.S. Burada kartofun ele novunden istifade etmek lazimdir ki,suda bishende gabilari cat vermesin.Meselen,kepekli kartof novu bunun ucun yaramir.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1297229402' post='8301617']
Businka,bir reseptde ise siz yazdiginiz hollnd pendiri yox mayonez elave edirler.Demeli,iri uzunsov kartoflar temiz yuyulur ve suda yarimciy bishirilir.Sonra sudan cixarib sobada cox zeif odda yerleshdirilir.Kartofu o vaxta kimi saxlamag lazimdir ki,onlarin gabiglari berkisin ve yanmasin.Sonra kartof sobadan cixarilir ve soyudulur.Soyudugdan sonra onlari uzununa ten yariya boluruk.Cay gashigi ile gashimagla yariya bolunmush hisselerden kartofun icini cixardirig ve hemin icliye duz-istiot,mayonez ve azca erinmish kere yagi elave edirik.Kartofun gabiglari ise pantsir kimi berk olur.Gashigla icliyi hemin pantsirlere uzu hamar olana geder doldururug.Sonra onlarin uzu kere yagi ile yaglanir ve sobada orta temperaturada uzunde gizili reng yaranana geder saxlanilir.
P.S. Burada kartofun ele novunden istifade etmek lazimdir ki,suda bishende gabilari cat vermesin.Meselen,kepekli kartof novu bunun ucun yaramir.
[/quote]
Resept uchuhhn teshekkur Konfutsi. Bunu da yoxlayacam. Kartofu chox sevirem, elexsus sobada bishibse :)

Yeri gelmishken Size bir sualim var. Bildiyimiz kimi Azerbaycan metbexinde Novruz bayraminda bishirilen shirniyyatlar var ki bunlar qogal, shekerbura, badambura ve paxlavadir. Indiki dovrde bu nemetleri bbishirmek chox asandir sobanin komekliyi ile. Bes qedimde nece bishirirlermish? Hele nezere alsaq ki, Novruz bayrami Ateshperestlikden qalib.

Link to comment
Share on other sites

Men de kartofdan bir resept deyim. Bunu ozum edirem hec bir yerde oxumamisham belke de var men bilmirem.

Kartofu suda bishirirem. Qabigini soyub ezirem. Sonra yag-sogan edib kartofu da qarishdiriram. Duz-istiot oz yerinde. Buna etotu deyilen edviyyat vururam. yene qarishdiriram. Adi xengel xemiri yogurub kesirem. kediyim formalara kartof qoyub bukurem. ve duzlu qaynanmish suda xemir bishene qeder bishiriem. Uzerine de bol qara istiot vurub yeyirem.

P.S. Etotu evezine keklikotu da vurmaq olar.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297233221' post='8302052']
Resept uchuhhn teshekkur Konfutsi. Bunu da yoxlayacam. Kartofu chox sevirem, elexsus sobada bishibse :)

Yeri gelmishken Size bir sualim var. Bildiyimiz kimi Azerbaycan metbexinde Novruz bayraminda bishirilen shirniyyatlar var ki bunlar qogal, shekerbura, badambura ve paxlavadir. Indiki dovrde bu nemetleri bbishirmek chox asandir sobanin komekliyi ile. Bes qedimde nece bishirirlermish? Hele nezere alsaq ki, Novruz bayrami Ateshperestlikden qali
Bilrsiniz hele gedim dovrlerden insanlar ozleri ucun gida hazirlamag ucun muxtelif vasitelerden istifade edirdiler.Adi tendirin ozunde indi de corekden elave muxtelif teamlar hazirlayirlar.Ozunuz bilirsiniz ki,tendirden elave dede-babalarimiz ocagda,calada,saxsi sac ve muxtelif gablarda da xorek hazirlayirdilar.Siz dediyiniz kimi,sobalarin meishetimize daxil olmamishdan evvel geyd etdiyiniz shirniyyatlar xususi saxsi kurelerde odun yandirmagla bishirilirdi.1990-ci illerin evvellerinde ishigin ve gazin az verildiyi vaxtlarda bezi rayon ve kendlerimizde eger yadinizdadirsa hami gayitmishdi dede-baba usuluna.Corekden tutmush shirniyyata kimi,her shey xususi gurashdirilmish sobalarda odun yandirmagla bishirilirdi.Men ozum sahidi olmusham bir defe,Lerike gonag getmishdik bir dostumgile.Axsham sham etdikden sonra, odun sobasinda bishmish gabag verdiler bize cerez kimi.Demeli,adi odun sobasi idi,amma genish ve iki gozlu idi.Bir gozunde odun yanirdi,o birisi gozunde ise adi skovorodkada yagda sheker tozunda urvalanmish gabag gizardirdilar.Ondan sonra Bakida,hemin usulla ne geder gabag gizartirdigsa da o dadi ala bilmedik.Indiye kimi bezi kend ve rayonlarimizda indinin ozunde de novruz shirniyyatlarini tendir ve sobalarda odundan istifade etmekle bishirirler.Bir de ki,indiki ishledilen gaz ve ya elektrik sobalarinin meishetimize daxil olmasinin bir o geder de cox yashi yoxdur.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Gilenar' timestamp='1297238672' post='8302924']
Men de kartofdan bir resept deyim. Bunu ozum edirem hec bir yerde oxumamisham belke de var men bilmirem.

Kartofu suda bishirirem. Qabigini soyub ezirem. Sonra yag-sogan edib kartofu da qarishdiriram. Duz-istiot oz yerinde. Buna etotu deyilen edviyyat vururam. yene qarishdiriram. Adi xengel xemiri yogurub kesirem. kediyim formalara kartof qoyub bukurem. ve duzlu qaynanmish suda xemir bishene qeder bishiriem. Uzerine de bol qara istiot vurub yeyirem.

P.S. Etotu evezine keklikotu da vurmaq olar.
[/quote]

Bele bir xoreyi men avarlarda gormushem,amma onlar kartofa siz dediyiniz kimi etotu vurmrurlar.Adi xemiri stekanla formalara ayirmagla kesirler.Sonra kartofdan hazirlanmish icliyi hemin formalarin uzerine yerleshdirmekle bizdeki gurze kimi bukurler.Duz elave edilmish suyu gaynadib ora elave edirler.Onlar suyun uzerine galxdigda demeli o zaman onlari sudan cixatmag olar.Avarlar bunu sirke elave etmekle yeyirler.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1297253165' post='8305437']

Resept uchuhhn teshekkur Konfutsi. Bunu da yoxlayacam. Kartofu chox sevirem, elexsus sobada bishibse :)

Yeri gelmishken Size bir sualim var. Bildiyimiz kimi Azerbaycan metbexinde Novruz bayraminda bishirilen shirniyyatlar var ki bunlar qogal, shekerbura, badambura ve paxlavadir. Indiki dovrde bu nemetleri bbishirmek chox asandir sobanin komekliyi ile. Bes qedimde nece bishirirlermish? Hele nezere alsaq ki, Novruz bayrami Ateshperestlikden qali
Bilrsiniz hele gedim dovrlerden insanlar ozleri ucun gida hazirlamag ucun muxtelif vasitelerden istifade edirdiler.Adi tendirin ozunde indi de corekden elave muxtelif teamlar hazirlayirlar.Ozunuz bilirsiniz ki,tendirden elave dede-babalarimiz ocagda,calada,saxsi sac ve muxtelif gablarda da xorek hazirlayirdilar.Siz dediyiniz kimi,sobalarin meishetimize daxil olmamishdan evvel geyd etdiyiniz shirniyyatlar xususi saxsi kurelerde odun yandirmagla bishirilirdi.1990-ci illerin evvellerinde ishigin ve gazin az verildiyi vaxtlarda bezi rayon ve kendlerimizde eger yadinizdadirsa hami gayitmishdi dede-baba usuluna.Corekden tutmush shirniyyata kimi,her shey xususi gurashdirilmish sobalarda odun yandirmagla bishirilirdi.Men ozum sahidi olmusham bir defe,Lerike gonag getmishdik bir dostumgile.Axsham sham etdikden sonra, odun sobasinda bishmish gabag verdiler bize cerez kimi.Demeli,adi odun sobasi idi,amma genish ve iki gozlu idi.Bir gozunde odun yanirdi,o birisi gozunde ise adi skovorodkada yagda sheker tozunda urvalanmish gabag gizardirdilar.Ondan sonra Bakida,hemin usulla ne geder gabag gizartirdigsa da o dadi ala bilmedik.Indiye kimi bezi kend ve rayonlarimizda indinin ozunde de novruz shirniyyatlarini tendir ve sobalarda odundan istifade etmekle bishirirler.Bir de ki,indiki ishledilen gaz ve ya elektrik sobalarinin meishetimize daxil olmasinin bir o geder de cox yashi yoxdur.
[/quote]

Ocaqda bishen daha dadli olar... Menim nenem murebbeleri yalniz ocaqda bishirerdi. Dadina soz ola bilmezdi

Link to comment
Share on other sites

Raziyam ocaqda bishen her shey dadli olur. Bir de közde ))) Biz ushaq vaxti qargidali yigib nenem corek bishirende getirib sacin altina qoyurduq. közün icine. tez-tez cevirirdik ki yanmasin. Qeseng qovrulurdu ve yeyirdik. Cox dadli olurdu.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Gilenar' timestamp='1297406850' post='8321059']
Raziyam ocaqda bishen her shey dadli olur. Bir de közde ))) Biz ushaq vaxti qargidali yigib nenem corek bishirende getirib sacin altina qoyurduq. közün icine. tez-tez cevirirdik ki yanmasin. Qeseng qovrulurdu ve yeyirdik. Cox dadli olurdu.
[/quote]

Gadinlar o vaxti var idi, indiki gadinlar yalanchiligdi)))

sacda chorek bishirmek ne zarafat ish idi - bir tas xemir yogurmag var, saci kullemek var,ocagin odunu yarmag var, ocagi yandirmag var, sacin istilik derecesini bilmek var ki choreyi yandirmasin ve s....

Allah nenelerimize rehmet elesin...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Garatel' timestamp='1297411335' post='8321793']
Gadinlar o vaxti var idi, indiki gadinlar yalanchiligdi)))

sacda chorek bishirmek ne zarafat ish idi - bir tas xemir yogurmag var, saci kullemek var,ocagin odunu yarmag var, ocagi yandirmag var, sacin istilik derecesini bilmek var ki choreyi yandirmasin ve s....

Allah nenelerimize rehmet elesin...
[/quote]
Garatel xanim, menim nenem balaca boy, ariq, ciliz bir xanim idi. Choreyi heyetimizdeki tendirde bishirerdi. Balaca olanda tendire baxib qorxurdum ki, nenem choreyi yapanda dusher ora. Odur ki, choreyi bishirib qurtarana kimi yaninda otururdum. Her defe eyilib choreyi yapanda, arxadan paltarindan tuturdum ki, yixilmasin. Halbuki hele baxchaya gedirdim ve chetin onu saxlaya gucum chatardi)))

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Garatel' timestamp='1297411335' post='8321793']
Gadinlar o vaxti var idi, indiki gadinlar yalanchiligdi)))

sacda chorek bishirmek ne zarafat ish idi - bir tas xemir yogurmag var, saci kullemek var,ocagin odunu yarmag var, ocagi yandirmag var, sacin istilik derecesini bilmek var ki choreyi yandirmasin ve s....

Allah nenelerimize rehmet elesin...
[/quote]
Duz deyirsiniz Garatel xanim!Ele soz de,hereket de,xanim-xatinlig da,dad da onlarla getdi.....Indiki nenelerin bashlari tele-seriallardan acilmir....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='nikowka' timestamp='1288516757' post='7611387']
umumiyyetle herenin qargasi ozune qirgidir deyib atalar...)) ona gore mence kimin agzi hansi dada, hansi tama oyrenibse, demek onun ucun en lezzetli team odur!

En cox sevdiyim xoreklerden biri Badimcan dolmasidir..bezi yerlerde bu xoreyin adina badimcan, biber, pomidor dolmasi da deyilrer..amma bu yaxinlarda forumlarin birinde bu dolmanin bir mezeli adina rast geldim "uc baci" dolmasi ..)))

bu dolma her elden bir cur dadir ... bezi yerlerde dolmanin etine yumru duyu elvae olunur, bezen ise qatilmir..dad ise tamamile deyiwir ve muxtelif olur...
bu barede uzu uzadi daniwmaq olar )) :rolleyes: ele teesurat yaranmasin ki bu mozuda xoreklerin hazirlanma qaydasindan daniwilir..belke eslinde movzunun sahibi bu meqsedi de nezere alib?
[/quote]

Saatlıdan bir qonşumuz vardı. Elə o da üç bacı dolması deyərdi :morqqqq: . Ətinə biz də düyü qatmırıq. Türkiyədə bir dəfə yemişəm, düyü qatır onlar. Öz aramızdı, o dolmanı anamdan başqa kimsə bişirəndə hələ xoşuma gəlməyib. Özüm bişirəndə də o effekti vermir :unsure:. Baxmayaraq ki, həmişə bişirəndə anama kömək etmişəm və bütün "tacit knowledge"-im var. Onu da deyim ki, ən az türklərin bişirdiyi xoşuma gəlib. Ətdən çox içində düyü vardı.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='^^Paradise_Bird^^' timestamp='1289368375' post='7669954']
))) Niyə ki, xəmir dadı verir )) İri düşbərənin içinə iri də ət qoyursan da.
Xarici görünüşü düzdü gəşəng olur amma nə bilim, mənim üçün heç bir fərqi yoxdu ))

Yeri gəlmişkən düşbərə bir-iki gün bişirilməmiş vəziyyətdə qalanda dadlı olur, xingal da həmçinin. Xəmir qalır bərkiyir, xüsusi dad əməmlə gəlir deyəsən.

P.S. mən axı diyetadayam :(
[/quote]

Bəlkə, o xəmiri nazik edib etməməkdən asılıdır. Anam bişirəndə həmişə iki dəfəlik bişirir (gönorta və axşam üçün). Qalanda da xəmir dadmır. Amma xəmirini mümkün qədər incə açır.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Garatel' timestamp='1297411335' post='8321793']
Gadinlar o vaxti var idi, indiki gadinlar yalanchiligdi)))

sacda chorek bishirmek ne zarafat ish idi - bir tas xemir yogurmag var, saci kullemek var,ocagin odunu yarmag var, ocagi yandirmag var, sacin istilik derecesini bilmek var ki choreyi yandirmasin ve s....

Allah nenelerimize rehmet elesin...
[/quote]

Mənim nənələrim hələ də edirlər. Yəqin bircə dəfə elə çörək bişirsəm hamıyla vidalaşası olaram. Özü də ömürlük. Onu bacarmaq üçün onlar kimi binələrdə, dağlarda böyümək lazımdır :sluxii:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297579317' post='8336587']
Qizlar ve Konfutsi, komeyiniz lazimdir :( Lavash etmek isteyirem. Ancaq nece edim ki, yumushaq qalsin ve xemirine un, duz ve sudan elave nese qatilirmi, bilmirem (((
[/quote]

Lavaşin yumşaq olmasi üçün moyanez və ya qatiq əlavə edilir məncə..Bir də çox qabartmadan elips şəklində açirsiniz..))
Afiyət olsun..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='azda' timestamp='1297700847' post='8347740']
Lavaşin yumşaq olmasi üçün moyanez və ya qatiq əlavə edilir məncə..Bir də çox qabartmadan elips şəklində açirsiniz..))
Afiyət olsun..
[/quote]

Siz duz demirsinz,onda daha da guru alinir lavash.Umimiyyetle,eger lavashin yumshag alinmasini isteyirsinizse bir balaca,ele bil 1kg una yarim cay gashigi migdarinda maya(droj)vurun.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1297708503' post='8348676']
Siz duz demirsinz,onda daha da guru alinir lavash.Umimiyyetle,eger lavashin yumshag alinmasini isteyirsinizse bir balaca,ele bil 1kg una yarim cay gashigi migdarinda maya(droj)vurun.
[/quote]
Konfutsi, adi xengel xemiri kimi yogurum, sadece maya elave edim?

Link to comment
Share on other sites

[quote name='azda' timestamp='1297700847' post='8347740']
Lavaşin yumşaq olmasi üçün moyanez və ya qatiq əlavə edilir məncə..Bir də çox qabartmadan elips şəklində açirsiniz..))
Afiyət olsun..
[/quote]
Teshekkur :rroza:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Konfutsi' timestamp='1297712511' post='8349204']
Beli.Adi xemir kimi...
[/quote]
Teshekkur edirem :rroza: Burda, yaxinliqda yalniz ermeni lavashi satirlar. O da rezin kimi olur. Heyif deyil oz lavashimiz? Sabah ozum edecem ))

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Businka' timestamp='1297714632' post='8349475']
Teshekkur edirem :rroza: Burda, yaxinliqda yalniz ermeni lavashi satirlar. O da rezin kimi olur. Heyif deyil oz lavashimiz? Sabah ozum edecem ))
[/quote]

Lavaşi hazirladiqdan sonra bizə də məlumat verməyi unutmayin bir zəhmət.. :) Hazirladiğiniz lavaşin quru ya yumşaq çixmasi mənə marağli gəldi sadəcə.. :)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Gilenar' timestamp='1297238672' post='8302924']
Men de kartofdan bir resept deyim. Bunu ozum edirem hec bir yerde oxumamisham belke de var men bilmirem.

Kartofu suda bishirirem. Qabigini soyub ezirem. Sonra yag-sogan edib kartofu da qarishdiriram. Duz-istiot oz yerinde. Buna etotu deyilen edviyyat vururam. yene qarishdiriram. Adi xengel xemiri yogurub kesirem. kediyim formalara kartof qoyub bukurem. ve duzlu qaynanmish suda xemir bishene qeder bishiriem. Uzerine de bol qara istiot vurub yeyirem.

P.S. Etotu evezine keklikotu da vurmaq olar.
[/quote]
Et otuna - kabab otu ve ya merze de deyirler. Merze qatilan yemekler cox dadli olur. Merze kartofa xususi dad verir. Teessuf ki, burda satilan merzeye, merze demek olmaz. Ona gore de hemishe rayondan sifarish edirik.

Link to comment
Share on other sites

Xanimlar ve Beyler!

buraxin bu kartof sogan meselelerini...


gapimiza Novruz gelir - siz bize shekerbura, paxlava, badampuri, feseli, gogal, sudlu chorek, shirin kete bishirmek gaydalari oyredin... 52 cur plov novunden yazin...

gorek kimin resepti daha gozel daha lezzetli olacag, ona bayram sonu bir hediyye verek :)

birinci Cersenbede sufreye ne goyulmalidir?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Our picks

    • Депутат: Некоторых женщин убивают за то, что они не считают мужей главой семьи
      В последнее время в Азербайджане растет число женщин, убитых своими мужьями.
      По данным расследования Bizim.Media, за последние два месяца Генеральная прокуратура зарегистрировала около 10 фактов убийства женщин их супругами. Эта печальная статистика актуализирует вопрос о необходимости прохождения парами психологического анализа перед вступлением в брак.
      Между тем заместитель председателя комитета по правам человека Милли Меджлиса Таир Керимли в своем заявлении Bizim.Media отметил, что не испытывает оптимизма относительно идеи обязательного психологического анализа для пар перед свадьбой.
      «Прохождение медицинского осмотра перед браком обязательно, поскольку только так можно выявить скрытые заболевания. Но психологический анализ в Азербайджане не применяется, да и за рубежом такой широкой практики нет, и то лишь в добровольном порядке», - отметил депутат.
      Что касается женщин, убитых мужьями, Таир Керимли полагает, что это происходит из-за вопросов чести.
      «Одна из главных причин заключается в том, что некоторые дамы, прикрываясь гендерным равенством, создают образ сильной женщины и не считают мужей главой семьи, а некоторые и вовсе идут по плохому пути. То есть зачастую убийства женщин происходят из-за вопросов чести», - сказал он.
      Депутат призвал стремиться к построению чистого общества, чтобы никому даже в голову не приходило сворачивать на плохой путь.
      «В советское время тоже были случаи убийства женщин мужьями на почве ревности. В любом случае я не поддерживаю идею применения психологического анализа перед браком на законодательном уровне. Это будет своего рода унижением для пары: как будто мы проверяем, в своем ли они уме», - заключил Т.Керимли.
      https://media.az/society/deputat-nekotoryh-zhenshin-ubivayut-za-to-chto-oni-ne-schitayut-muzhej-glavoj-semi
      • 7 replies
    • В районе метро Гара Гараева продаётся объект под новостройкой
      В Низаминском районе,около станции метро Г.Гараева, под новостройкой на 1-м этаже (18/1) продается объект общей площадью 65 кв.м. Очень интенсивный пешеходный и автомобильный трафик. Имеются все условия, развитая инфраструктура, паркинг и т.д. Все документы в порядке, купчая на нежилое помещение.Оплата 1%.   Цена 550000  манат     0552522225
      • 0 replies
    • Можно ли использовать пенсионные накопления до выхода на пенсию?
      Пенсионный возраст в Азербайджане является предметом многочисленных дискуссий.
      Для мужчин он составляет 65 лет, для женщин – 63,5 года. Возрастной предел для женщин увеличивается на шесть месяцев каждый год, начиная с 1 июля 2017 года. В 2027-м возраст выхода на пенсию для мужчин и женщин будет одинаковым - 65 лет.
      Как долго гражданин может прожить после выхода на пенсию - никто не знает. Таким образом, накопленный за годы работы пенсионный капитал можно будет получать в лучшем случае 10-15 лет.
      Почему мы не можем использовать накопления раньше, чем выйдем на пенсию? Обязательно ли нам ждать 65 лет, чтобы воспользоваться своим правом?
      Подробнее об этом - в сюжете İTV:
      https://media.az/society/mozhno-li-ispolzovat-pensionnye-nakopleniya-do-vyhoda-na-pensiyu
      • 12 replies
    • AstraZeneca признала, что ее вакцина от COVID-19 может спровоцировать тромбоз
      Компания AstraZeneca признала, что ее вакцина против COVID-19 может вызвать редкое, но смертельное нарушение свертываемости крови.
      Фармацевтический гигант уже столкнулся с огромным количеством исков, поданных близкими тех, кто получил серьезные заболевания или умер в результате инъекции, сообщает Daily Mail.
      Отмечается, что юристы, представляющие десятки коллективных исков, говорят, что стоимость некоторых дел их клиентов может достигать 25 миллионов долларов (42,5 млн манатов), и настаивают на том, что вакцина фармацевтической фирмы является дефектным продуктом.
        Подчеркивается, что AstraZeneca в феврале признала, что ее вакцина может в очень редких случаях провоцировать состояние, называемое тромбозом с синдромом тромбоцитопении или TTS. Он может вызвать у пациентов образование тромбов, а также низкое количество тромбоцитов, что в некоторых случаях серьезно навредило тем, кто воспользовался вакциной, или даже привело к летальному исходу.
      Потенциальное осложнение было указано в качестве возможного побочного эффекта с момента выпуска вакцины, но признание AstraZeneca в феврале стало первым случаем, когда фармацевтический гигант сделал это в суде, сообщает Telegraph.
       
        • Thanks
        • Like
      • 407 replies
    • Распространилось видео цепной аварии в центре Баку – ФОТО – ВИДЕО - ОБНОВЛЕНО
      Распространились кадры цепной аварии на улице Рашида Бейбутова в Насиминском районе, в результате которой пострадали 10 автомобилей.
      Кадры распространил Центр интеллектуального управления транспортом МВД Азербайджана.
      На кадрах видно, как два легковых автомобиля устроили гонку на улице Рашида Бейбутова. Но водитель одного из них сначала задел припаркованный на обочине кроссовер, после чего потерял управление, и произошла цепная авария.
      Во время аварии также были повреждены одна камера видеонаблюдения и коробка управления. https://t.me/faktlarla/47382
      10:15
        Минувшей ночью в Насиминском районе столицы произошло дорожно-транспортное происшествие с участием 10 автомобилей.
      На улице Рашида Бейбутова двое водителей, устроивших между собой гонку, потеряли управление своими автомобилями и врезались в транспортные средства, стоявшие на обочине дороги, повредив до 10 машин, пишет Qafqazinfo.
      Начальник отдела пропаганды безопасности дорожного движения и связи с общественными структурами Управления Государственной дорожной полиции города Баку Тогрул Насирли сообщил, что авария произошла в 00:54.
      В результате ДТП пострадал один человек. По факту в Управлении полиции Насиминского района проводится расследование.
      09:43
      На улице Рашида Бейбутова в Насиминском районе Баку произошла цепная авария.
      В результате ДТП повреждения получили 10 автомобилей, пишет АПА. 
      • 50 replies
    • Наташа Королёва резко сменила имидж
      Телеведущая Лера Кудрявцева в соцсетях показала Наташу Королеву, свою коллегу по шоу «Суперстар!», с новым имиджем.
      50-летняя певица вдохновилась эпохой диско: она завила волосы мелкими кудрями и убрала их в высокую пышную прическу в афростиле. Яркий образ дополнили разноцветный бомбер, расшитый пайетками, массивные украшения и макияж с акцентом на глаза. Преображение удивило пользователей сети: «Даже не узнала тут Наташу», «Не совсем по возрасту оделась», «Пробует разное, молодец», «Вырви глаз, а не образ!» = https://lady.mail.ru/article/543509-koroleva-smenila-imidzh-zhena-gazmanova-pokazala-d/
        • Haha
      • 21 replies
    • Посоветуйте новостройку для покупки
      Здравствуйте.
      Посоветуйте, где сейчас в черте города будут строить новостройки? Мне нужно слегка вложиться в бакинскую недвижимость, желательно однокомнатные. Больше интересуют проекты, которые только начинают строительство. Район интересует, скорее всего Насиминский, от Каспиан Плазы вплоть до 28 мая. Спасибо!
        • Upvote
        • Like
      • 58 replies
    • В Баку появятся десятки новых автобусных остановок
      В Баку планируется установить 86 остановочных павильонов.
      Об этом сообщает пресс-служба Азербайджанского агентства наземного транспорта (AYNA) при Министерстве цифрового развития и транспорта.
      «Продолжается установка и реконструкция остановочных павильонов в столице. С учетом состояния дорожной инфраструктуры в Баку устанавливаются павильоны для широких и узких тротуаров», - говорится в информации.

       

      https://media.az/society/v-baku-poyavyatsya-desyatki-novyh-avtobusnyh-ostanovok
      • 24 replies
  • Recently Browsing   0 members, 0 guests

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...